Panini all'olio

de RuxyRux in Piine, 18 Noi 2010 | 6865 vizualizari

 

O painica deosebit de aromata si de iubita de catre italieni...

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei si in plus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panini all'olio:

Dizolvati drojdia in apa, amestecati faina cu sarea si apoi turnati in mijloc apa si drojdia, framantati in jur de zece minute sau pana devine moale si elastic aluatul. Acoperiti cu o folie unsa cu ulei si lasati o ora la crescut la loc caldut.

Impartiti aluatul in 12 mingiute pe care le intindeti cu un facalet rand pe rand si apoi rulati usor cu mana pana se formeaza rulourile noastre.
Mai lasati la crescut 20 de minute( in timp ce se incinge cuptorul la 200 grade sau treapta 6 pe gaz. Coaceti 15 minute si lasati apoi la racit. Pofta buna!

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panini all'olio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine simpla